18

Wonen bij ons!

Op eigen benen staan is niet voor iedereen even makkelijk. Bijvoorbeeld omdat je geen inkomen hebt, schulden hebt opgebouwd, problemen hebt op school en/of werk. Of omdat je het moeilijk vindt om goed voor jezelf te zorgen en contacten aan te gaan en je geen familie hebt om op terug te vallen. Kortom je weet niet waar je moet beginnen als je net 18 bent geworden en jij en je omgeving zijn bang dat je uiteindelijk op straat eindigt.

Voor wie is het dan bedoeld?

Als je tussen de 18 en 27 jaar bent en zware problemen ervaart met zelfstandig wonen. Je hebt een licht verstandelijke beperking met bijvoorbeeld een psychiatrische beperking. Je bent wel in staat om met de juiste begeleiding nieuwe vaardigheden te leren en staat open voor begeleiding.

 

Hoe werkt het dan?

Als je bij ons woont hebt je een eigen ruimte en je deelt de rest van het huis met twee of maximaal 3 andere personen. Overdag en in de vroege avond is er een begeleider aanwezig waarbij je altijd terecht kan.

Tijdens de nacht is er niemand aanwezig maar werken we met een bereikbaarheidsdienst. Zodat je altijd iemand kan bereiken mocht er iets aan de hand zijn. Het betreft geen 24-uurs zorg, maar de bereikbaarheid van 24 uur is weliswaar gegarandeerd. De begeleiders hebben ruime ervaring in de zorg en zijn HBO of Universitair geschoold.

Tevens maken wij gebruik van een kwaliteitssysteem dat binnen andere kleinschalige woonvoorzieningen gebruikelijk is.

Tijdens je verblijf stel je samen met je persoonlijk begeleider een maatwerkplan op waar je de komende tijd aan gaat werken. Je stelt doelen op die je wil bereiken, maar ook kijk je samen naar de toekomst. Waar wil ik over twee tot drie jaar zijn en wat wil ik dan bereikt hebben?

We willen dat je een zo normaal mogelijk leven leidt en dat je, je thuis voelt in het huis waar je woont. Een veilige plek waarbij je ons als begeleiders goed leert kennen en waarbij je altijd terecht kan. Samen werk je aan het vergroten van je zelfstandigheid en het opbouwen van je leven.

Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Deze begeleiding wordt betaald wanneer je in het bezit bent van een indicatie beschermd/begeleid wonen. Mocht je nog geen indicatie hebben dan kunnen we ook samen kijken of je hiervoor in aanmerking komt. Mocht dit niet zo zijn dan proberen we je te adviseren wat je het beste kunt doen of waar je kunt "aankloppen". We adviseren sowieso om je vanaf je 18de in te schrijven bij een woonstichting in de plaats waar je graag wilt wonen.

De huur betaal je uit je eigen inkomsten. Deze bedraagt 350 euro per maand incl. gas, water, licht en internet.

Waar?

We hebben momenteel twee locaties nabij het centrum van Den-Bosch. Dit zijn twee mooie grote appartementen. Je woont vlakbij een winkelcentrum en met de fiets ben je binnen tien minuten op het station of in het centrum.

Naast de woonlocatie in Den-Bosch hebben we ook sinds 1 januari 2019 5 studio's in Waalwijk.

Wil je weten of er nog plek is op deze locaties en meer informatie krijgen neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of bel ons op 073 202 00 11.

 

Zin in Koffie?

Ben je op zoek naar begeleiding?
Of wil je gewoon eens een kop koffie komen drinken?
Bel 073 202 00 11 of mail ons voor een afspraak!

Kantooradres:
Business center De Vliert (Toren B) Stadionlaan 85, 5213 JJ Den-Bosch

Postadres:
Postbus 419
5240 AK ROSMALEN

073 202 00 11

Wij zijn als organisatie aangesloten bij klachtenportaal zorg en in het bezit van het HKZ Keurmerk Kleine Zorgorganisaties.