“Ik wil cliënten het gevoel geven dat er écht iemand naast hen staat.”

Interview Aisis

Maak kennis met Aisis Bergman, 24 jaar uit Den Bosch! Ze loopt een jaar lang stage bij Burger Coaching, als woonbegeleider op beide locaties. Daar kijkt ze mee hoe collega’s cliënten begeleiden op weg naar hun doelen. Zelf gaat ze ook graag in gesprek met cliënten, en helpt ze waar dat kan.

Leerzaam en leuk werk

“Het leuke aan mijn rol als stagiaire is dat ik helemaal op kan gaan in het contact met cliënten. Mijn verantwoordelijkheid als het gaat om hun doelen is wat minder, en daardoor heb ik heb voldoende tijd om mee te gaan naar afspraken, te ondersteunen bij hobby’s of samen boodschappen te doen. De hele dag door voer ik de leukste gesprekken, en ondertussen leer ik natuurlijk hartstikke veel van mijn collega’s!”

Bijzonder aan Burger Coaching

“Bij Burger Coaching kijken we naar de wensen en de doelen van cliënten zelf. Er wordt niet vóór hen gedacht, maar oprecht naar hen geluisterd. Vervolgens bepalen we samen wat voor ieder individu de beste route is. Daarbij staan zelfredzaamheid en maatwerk centraal. Ook binnen ons eigen, kleine team is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Vanaf de eerste dag voelde ik de connectie tussen collega’s en de oprechte interesse in elkaar. Ik zie dat als een belangrijke kracht van de organisatie.”

Blik op de toekomst

Dit jaar hoop ik vooral zoveel mogelijk ervaring op te doen bij Burger Coaching, met evenveel plezier als nu. Wie weet wat de toekomst daarna brengt. Ik zie om me heen dat het in de zorgwereld te vaak alleen om geld draait, en de wensen van cliënten op de tweede plaats komen. Daarover ben ik wél heel zeker: ik vind het belangrijk dat cliënten zich gehoord voelen en weten dat er iemand naast hen staat die hen begrijpt. Daar zal ik me in mijn toekomstige werk voor blijven inspannen.”