“In ons team vertrouwen we elkaar en beslissen we samen.”

Interview Aisis

Niet eerder zat Ester (37) ergens zó op haar plek. Bij Burger Coaching ‘voelt het gewoon goed’, als ambulant hulpverlener en teamleider in en rond Den Bosch. Dat is goed nieuws, want wij kunnen haar ook écht niet meer missen!

Hulp bij dagelijkse dingen

“Mensen helpen is mooi. Dat klinkt cliché, maar het is gewoon zo. Ik help jongeren op een woongroep en mensen thuis. Het doel? Dat zij zich lekker in hun vel en in hun leven voelen, zelfstandiger worden en daardoor meer kunnen oppakken. Werken, het huishouden doen, de administratie beheren en afspraken organiseren, bijvoorbeeld. Gewone dingen die voor velen heel normaal zijn, maar lang niet voor iedereen.”

Een bijzonder team

“Werken in de zorg kun je overal. Wat ik zo fijn vind aan Burger Coaching is de sfeer in het team. We werken met een kleine groep vaste mensen, die allemaal dezelfde visie delen. Iedereen is professioneel en werkt vol passie. Daarnaast hebben we oprechte aandacht voor elkaar. Als een collega het moeilijk heeft, wordt dat altijd gezien en benoemd. We zijn open, waardoor we elkaar kunnen ondersteunen en we allemaal groeien, als individu én als team. Ik ben dan wel teamleider, maar de meeste beslissingen nemen we samen.”

Waardevolle reacties

“Ik vind het elke keer bijzonder als cliënten zich open kunnen en willen stellen naar mij als hulpverlener. Ondanks alle nare dingen die ze eerder meemaakten, hebben ze blijkbaar toch vertrouwen in je. Ook mooi: als oud-bewoners op de woongroep langskomen om te vertellen hoe het met hen is. Daaruit blijkt dat we eerder écht een connectie met ze hebben gemaakt. Het feit dat ze zich nog steeds verbonden voelen en willen delen dat het beter gaat, is heel waardevol voor me.”