“Ik denk continu na over hoe onze zorg nóg beter kan.”

Interview Aisis

Zo’n 10 jaar geleden startte Joram met Burger Coaching. In eerste instantie als zzp’er, maar samen met collega’s bleek het toch beter én leuker werken. Inmiddels staat hij aan het hoofd van een bloeiende organisatie met een prachtig team. No-nonsens, eerlijk en gezellig!

Ook nog op de vloer
Ik vind het belangrijk om als directeur ook nog een paar cliënten te begeleiden. Zo houd ik feeling met de reden waarom ik ooit met Burger Coaching ben begonnen. Daarnaast heb ik veel contact met gemeentes, ondersteun ik mijn collega’s en ben ik continu bezig om nieuwe initiatieven op te zetten en tegelijk de ‘BC-cultuur’ te behouden. Eigenlijk is mijn werkweek te divers om in een paar regels te beschrijven. Dat vind ik juist zo leuk!”

Ondersteuning vanuit eigen regie
“Ik ben Burger Coaching niet per se begonnen omdat ik voor mensen wil zorgen. Meer omdat ik nieuwsgierig ben naar het verhaal achter personen, en hen wil helpen bij tegenslagen. Begeleiden betekent voor mij dus ook niet zorgen, maar ondersteuning bieden waar mensen het zelf nodig vinden. Daarom nemen we de tijd om te luisteren en werken we volgens de Willem Kleine Schaars (WKS)-methodiek, met eigen regie voor cliënten. Die methode is niet zo bekend in Nederland, maar de moeite waard om eens op te zoeken!”

Richting geven
“Mijn doel is dat cliënten uiteindelijk verder kunnen zonder professionele hulp. Zoals de jongeman die bij ons beschermd woonde, en nu als vrachtwagenchauffeur werkt en tevreden zijn leven leidt. Of het jonge stel dat in een schuurtje woonde en op papier hun leven lang hulp nodig zou hebben. Zij wonen nu zelfstandig, hebben allebei een goede baan en redden het prima zonder ondersteuning. En laatst hoorde ik dat een vroegere cliënt inmiddels al twee jaar schuld- en drugsvrij is. Dat hebben ze allemaal zelf gedaan, maar het is mooi dat wij de weg hebben mogen wijzen. Daar geniet ik van!”