“Bij Burger Coaching voel ik respect voor cliënten én medewerkers.”

Interview Aisis

Vanaf het eerste moment dat Sabrine bij ons binnenstapte, ervaarde ze de positieve energie. Maar andersom is dat net zo! Inmiddels werkt ze zo’n 5 maanden als ambulant begeleider en woonbegeleider, en zijn cliënten én collega’s blij met haar hulp en enthousiasme. 

Vrijheid en vertrouwen
“Ik haal er voldoening uit om mensen te helpen. Hoe ik help? Dat wisselt per cliënt en per traject. Dat maakt het het werk juist leuk en interessant. Door verschillende interventies uit te proberen ontdek ik stap voor stap wat werkt, en bij iemand past. Als ambulant begeleider krijg ik veel vrijheid in de manier waarop ik mijn werk invul, natuurlijk in overleg met het team. Die flexibiliteit ervaar ik als een teken van vertrouwen, en vind ik erg fijn.”   

Verbetering mogelijk
“Natuurlijk zitten er ook minder leuke kanten aan mijn baan. De administratie biijvoorbeeld. Ik heb liever contact met mensen, dan dat ik verslagen maak of formulieren invul. Verder kan de zorg in Nederland beter georganiseerd worden. We zijn nu vooral bezig met behandelen, terwijl ik vind dat het systeem zich meer zou moeten richten op preventie. Wat niet lukt, omdat mensen lang moeten wachten door allerlei regelingen en bezuinigingen. Zonde!”

Hart voor mensen
Bij Burger Coaching werken alleen maar mensen die écht voor de cliënten gaan. En ook naar medewerkers wordt goed geluisterd. Er is respect voor iedereen, met ruimte om feedback te geven aan elkaar en aan de organisatie. Samen gaan we continu voor verbetering. Mijn mooiste moment van het afgelopen half jaar? Dat een cliënt me bedankte, en na mijn ‘graag gedaan’ me nog eens in de ogen keek en zei: ‘Nee Sabrine, oprécht bedankt voor alles.’ Daar doe je het voor!”