“Samen sporten schept vertrouwen!”

Interview Aisis

Bewegen is belangrijk, ook bij Burger Coaching! Sportcoach Sonny weet er alles van. Hij staat wekelijks met cliënten in de sportzaal en trekt regelmatig zijn bokshandschoenen aan. Dat is pas een baan met actie!

Begeleider én sportcoach

“Naast mijn werk als ambulant begeleider ben ik sportcoach. In die rol ondersteun ik cliënten bij het bewegen. Zodat zij conditioneel sterker worden, maar ook vanwege de psychische impact ervan. Bewegen hoort bij een gezonde leefstijl en helpt tegen depressie en angst. Boksen is daarbij een mooie manier om te focussen op agressieregulatie en de weerbarheid van iemand te vergroten. De effecten zijn groot!”  

Veilige sportomgeving

“Als begeleider bouw je sowieso een band op met cliënten. Tijdens het sporten wordt die alleen maar hechter. Voor sommige mensen is het een grote stap om te gaan bewegen. Ze komen écht buiten hun comfort zone, en dat kan moeilijk zijn. Bij Burger Coaching zorgen we altijd voor een veilige sportomgeving, waar iedereen zich fijn voelt. We bewegen in kleine groepen, of individueel. En je wordt niet bekeken door onbekenden, zoals in een gewone sportschool vaak het geval is.”

Bijzondere reacties

“Het beste bewijs dat bewegen werkt, zijn de mooie reacties van cliënten. Laatst deelde iemand dat ik voor haar voel als een vriend. Omdat ze heeft ervaren dat ze me echt kan vertrouwen. Een andere cliënt mocht vier mensen meenemen naar zijn diploma-uitreiking. Hij koos voor zijn ouders, een andere begeleider en voor mij. Dat maakt me dankbaar.”