“Elke dag is anders, en altijd leerzaam.”

Interview Aisis

Samen vooruit! Dat is de missie van ambulant begeleider en woonbegeleider Koen. Bij Burger Coaching geniet hij van de kansen om zichzelf te ontwikkelen, de fijne sfeer in het team en de betekenisvolle bedankjes van cliënten. Wij van zijn eindeloze inzet en enthousiasme.

Verschillende hulpvragen
“In mijn werk ondersteun ik mensen zoals iedereen, die alleen nét iets meer hulp nodig hebben dan iemand anders. Degene bij wie ik kom zou je buurvrouw kunnen zijn, een collega of een familielid. Wat nodig is, verschilt per persoon. De één help ik met de administratie, of met contact leggen met instanties. De ander vindt het vooral fijn om zijn hart te luchten. Die diversiteit maakt mijn werk heel afwisselend.”

Relatie voorop
“Bij Burger Coaching zijn we niet geldgedreven, maar nemen we de tijd om een relatie op te bouwen met cliënten. Soms wil ik te snel, vanuit mijn enthousiasme om anderen te helpen. Terwijl het belangrijk is om zorgvuldig af te tasten hoe iemand is, welke hulpvraag er ligt en welke rol ik kan nemen. Cliënten hebben het meeste aan een vast gezicht: aan iemand die ze kunnen vertrouwen. Daarom zorgen we altijd voor een begeleider met wie het klikt. Om vandaaruit effectief stappen vooruit te zeten. Ik vind dat een mooie werkwijze.” 

Warm en kleinschalig
“Ik ervaar Burger Coaching als een warme organisatie. Dat komt denk ik door het kleinschalige karakter. Daardoor heb je makkelijk contact met iedereen, van collega’s tot leidinggevenden en directie. Ook hebben we korte lijnen met externe organisaties, waardoor we snel kunnen schakelen om de beste zorg te leveren. En ik krijg hier de kans om op allerlei gebieden veel te leren, vaak door gewoon te doen. Kortom: ik zit hier helemaal op mijn plek!”