“Wij leveren zorg met veel ruimte voor leuke dingen.”

Interview Aisis

Als pas afgestudeerde junior kwam hij bij ons werken. Inmiddels begeleidt hij al 5 jaar lang volwassenen op de woongroep en in hun thuissituatie. Door te luisteren, vertrouwen op te bouwen en eerlijk te zijn. Dát is de stijl van Wouter (29) en van Burger Coaching!

Vertrouwen opbouwen

“Als ik voor het eerst bij een cliënt binnenkom, voel ik soms angst of wantrouwen. Dat gevoel probeer ik weg te nemen door zo weinig mogelijk druk op de ander te leggen. En juist te benoemen dat we elkaar eerst beter gaan leren kennen voordat we met concrete doelen aan de slag gaan. Vervolgens zie je het vertrouwen groeien, elke afspraak een beetje meer. Uiteindelijk ontstaan er bijna altijd mooie dingen en zijn cliënten blij en trots als ze een doel behalen. Daar doe ik het voor!”

Jezelf kunnen zijn

“Soms denken mensen dat ik cliënten opdraag wat ze moeten doen, vanuit een soort standaardhandleiding. Dat is absoluut niet zo. Het is elke keer een zoektocht welk doel het beste bij iemand past, en hoe we daar samen gaan komen. Soms zet ik een stapje extra om de ander op weg te helpen, maar in alle gevallen is diegene zelf aan zet. Zowel cliënten als medewerkers kunnen bij Burger Coaching echt zichzelf zijn. Voor mij is dit mijn eerste werkgever, maar als ik naar collega’s luister maakt dat het werk hier uniek!”

Bijzondere baan

“In mijn baan krijg ik veel ruimte om samen met cliënten dingen te ondernemen, voor het opbouwen van een nog sterkere vertrouwensband. Zo ben ik al naar een live tv-programma geweest, naar een voetbalwedstrijd en naar verschillende dierentuinen. Waardevol én leuk! Dat cliënten me mede daardoor ook als een vriend beschouwen blijft bijzonder. Helemaal omdat ze het daarnaast ook accepteren dat ik ‘boven’ ze sta als dat nodig is. Die dubbelrol van vertrouwenspersoon én professional maakt dat ik hier helemaal op mijn plek zit!”