“Voor bewoners voel ik soms als een moeder of een zus.”

Interview Moira

Niet iedereen heeft een steunpilaar om op terug te vallen. Dat ervaart onze collega Moira helaas maar al te vaak. Als persoonlijk begeleider neemt zij daarom die rol op zich, en ondersteunt ze jongeren op weg naar zelfstandig wonen. Mooi en dankbaar werk!

Persoonlijke doelen

“Ik werk op onze woonlocatie in Den Bosch. Daar wonen jongeren met een rugzakje in een beschermde omgeving. Ik begeleid hen op verschillende levensgebieden en help hen om zelfstandiger te worden, zodat ze uiteindelijk kunnen overstappen naar een eigen woning. Wat daarvoor nodig is, verschilt per persoon. Zij hebben allemaal hun eigen, persoonlijke doelen. Dat maakt mijn werk heel gevarieerd.“

Op weg naar de housewarming

“Bewoners maken over het algemeen grote stappen, vanaf het moment dat ze bij ons binnenkomen tot ze weer weggaan. Ik maak hun route van dichtbij mee en dat vind ik heel bijzonder. Het is zo mooi als iemand supertrots zijn of haar eigen huis laat zien, waar binnenkort een housewarming gevierd gaat worden!”

Professionele familieleden

“Ik hoor wel eens dat ik voor bewoners voel als een zus of een moeder. Vanwege mijn goede zorgen en het vertrouwde gevoel. Zo kijk ik eigenlijk ook tegen Burger Coaching aan. Medewerkers krijgen hier veel ruimte om hun eigen baan vorm te geven. En tegelijkertijd zorgen we allemaal goed voor elkaar. Zoals familieleden zouden doen, maar dan op een professionele en onderbouwde manier. Dat persoonlijke is echt uniek!”