“Ieder mens is anders, ook al is de problematiek gelijk.”

Interview Aisis

Het belangrijkste in de zorg? Maatwerk kunnen leveren! Precies de reden waarom Sabrina heeft gekozen voor werken bij Burger Coaching. Als teamleider in Den Bosch zet zij zich in voor een persoonlijke benadering van cliënten en medewerkers.

Meedoen én aansturen

“Mijn werk als teamleider is superafwisselend en daarom heel erg leuk. De ene keer begeleid ik cliënten en ben ik een huis aan het opruimen. De andere dag voer ik coachgesprekken met collega’s en houd ik me bezig met plannen, regelen en organiseren. Die combinatie maakt dat ik weet wat er op de werkvloer gebeurt én hoe cliënten en collega’s zich daarbij voelen. Daar pas ik vervolgens mijn eigen taken en de richting van het team op aan.”

Uitgaan van eigen kracht
“Bij Burger Coaching kijken we naar wat cliënten zelf vanuit hun eigen kracht goed kunnen. Het doel? Vanuit kansen en mogelijkheden zelfredzaamheid bevorderen. Natuurlijk met ondersteuning van ons, totdat iemand voldoende vertrouwen heeft om het zelf te doen. Daarbij benaderen we iedereen als uniek persoon. Want problematieken kunnen dezelfde kenmerken hebben: ieder mens is anders. Het is belangrijk om iedere cliënt écht te zien, om zorg op maat te kunnen leveren.” 

Goed voor elkaar zorgen
“We zorgen niet alleen goed voor cliënten, maar ook voor elkaar. Bij Burger Coaching ben je als medewerker geen nummer, maar word je persoonlijk gezien en gehoord. Ook onderling bieden we een luisterend oor, stellen we vragen en tonen we interesse in elkaar. Dat vind ik belangrijk. Want alleen als je jezelf goed voelt, kun je cliënten de hulp verlenen die zij verdienen. Individueel en als team, vanuit verbinding, samenwerking en structuur.”