“Mijn werk voelt niet als werk!”

Interview Aisis

Hij is nog maar een paar maanden bezig bij Burger Coaching, maar heeft zijn draai nu al helemaal gevonden. Ruurd (29) stapt elke dag in zijn auto om aan de slag te gaan als ambulant begeleider in regio Den Bosch. En het mooie is: dat voelt helemaal niet als werk!

Variatie en vrijheid

“Elke dag is anders. Natuurlijk weet ik ’s ochtend globaal wat ik die dag ga doen, maar veel ligt nog open en een casus verloopt nooit precies zoals je denkt. Die variatie vind ik het leukste aan mijn werk. Plus de vrijheid en het vertrouwen die ik bij Burger Coaching krijg om mijn eigen dag in te delen. Ik draai als het ware mijn eigen toko als hulpverlener, met alle verantwoordelijkheden die daarbij horen. Dat geeft me een heerlijk gevoel!”

Een warm bad

“Vanaf de eerste minuut voelde ik me hartstikke welkom bij mijn collega’s. Ik werd warm onthaald en voelde meteen een klik, eigenlijk met iedereen. Nog steeds vraagt er altijd iemand hoe het gaat of hoe mijn weekend was, als ik op kantoor kom. Daardoor kom ik even los van mijn werk, en is er ruimte voor mijn eigen gevoelens. Dat is fijn! Het team voelt als een groep vrienden, met gedeelde kennis over de zorg. En met allemaal hetzelfde doel: cliënten een stap vooruit helpen.”

Dezelfde visie

“Dit is de eerste organisatie waar ik me écht op mijn plek voel. Dat komt door de vrijheid die ik krijg, het goede werkgeverschap en omdat de visie van Burger Coaching aansluit bij mijn persoonlijke normen en waarden. Ergens anders worden cliënten helaas maar al te vaak gezien als dossiers die geld opbrengen. Hier werken we vanuit oprechte betrokkenheid, met oog voor ieder mens. Samen zoeken we naar de juiste ondersteuning met de best passende begeleider. Ik ben trots dat ik daaraan mag bijdragen!”